Antenna Ready HD

Antenna Ready HD

Antennitelevisioverkon HD-lähetysten katselu edellyttää Antenna Ready HD -televisiota tai olemassa olevaan HD-televisioon liitettävää erillistä Antenna Ready HD -sovitinta. Kaikissa Antenna Ready HD -hyväksytyissä laitteissa on uuden DVB-T2 -standardin mukainen viritin.

Myös antennitelevisioverkon päätelaitteita testataan. Testauksen taustalla on kesällä 2010 perustettu Antenna Ready ry, jonka jäseniä ovat maanpäällisen televisioverkon toimijat Anvia, Digita, DNA ja FOX.

Yhtenäisen tv-vastaanotinlaitteiden testauskäytännön organisointi on Antenna Ready ry -yhdistyksen keskeisin tehtävä. Laitteiden testausta koordinoi FiCom ry.Hyväksytyt antenniverkon teräväpiirtolaitteet saavat oikeuden käyttää yllä olevaa Antenna Ready HD -logoa.

HDTV-palveluita tarjoavat maanpäällisen tv-verkon maksu-tv-operaattorit noudattavat Antenna Ready HD -linkityskäytäntöä.

DNA:n HD- ja maksu-tv-palvelut toimivat kaikissa Antenna Ready HD -laitteissa. Kortinlukijapaikalla varustetuissa Antenna Ready HD -digibokseissa ja televisioissa on HD-lähetyksiä vastaanotettaessa käytettävä Antenna Ready HD CI+-kortinlukijaa (ei tavallista CA-kortinlukijaa).

Digitan HD-tv-palvelut toimivat kaikissa Antenna Ready HD -laitteissa.
Digitan välittämät HD-kanavat näkyvät D-kanavanipussa. Tarkista näkyvyysalue Digitan karttapalvelusta.

HD-palveluita antenniverkkoon tarjoavat

Testattujen laitteiden lista löytyy täältä.

Share |