Antenna Ready HD

Antenna Ready HD

Antennitelevisioverkon HD-lähetysten katselu edellyttää Antenna Ready HD -televisiota tai olemassa olevaan HD-televisioon liitettävää erillistä Antenna Ready HD -sovitinta. Kaikissa Antenna Ready HD -hyväksytyissä laitteissa on uuden DVB-T2 -standardin mukainen viritin.

Myös antennitelevisioverkon päätelaitteita testataan. Testauksen taustalla on kesällä 2010 perustettu Antenna Ready ry, jonka jäseniä ovat maanpäällisen televisioverkon toimijat Digita, DNA, Elisa (Pohjanmaan alue) ja FOX.

Yhtenäisen tv-vastaanotinlaitteiden testauskäytännön organisointi on Antenna Ready ry -yhdistyksen keskeisin tehtävä. Laitteiden testausta koordinoi FiCom ry.Hyväksytyt antenniverkon teräväpiirtolaitteet saavat oikeuden käyttää yllä olevaa Antenna Ready HD -logoa.

HDTV-palveluita tarjoavat maanpäällisen tv-verkon maksu-tv-operaattorit noudattavat Antenna Ready HD -linkityskäytäntöä.

DNA:n HD- ja maksu-tv-palvelut toimivat kaikissa Antenna Ready HD -laitteissa. Kortinlukijapaikalla varustetuissa Antenna Ready HD -digibokseissa ja televisioissa on HD-lähetyksiä vastaanotettaessa käytettävä Antenna Ready HD CI+-kortinlukijaa (ei tavallista CA-kortinlukijaa).

Digitan HD-tv-palvelut toimivat kaikissa Antenna Ready HD -laitteissa.
Digitan välittämät HD-kanavat näkyvät D-kanavanipussa. Tarkista näkyvyysalue Digitan karttapalvelusta.

HD-palveluita antenniverkkoon tarjoavat

Testattujen laitteiden lista löytyy täältä.

Share |