Ajankohtaista

Oletko hankkimassa uutta televisiota?

Antennitelevisioverkossa siirrytään DVB-T2 -lähetystekniikkaan 31.3.2020. DNA:n maksutelevisiopalveluiden osalta siirtymä tapahtuu jo 17.5.2017.

Uusi tekniikka mahdollistaa mm. teräväpiirto-ohjelmistojen tarjonnan.

Tarkista TV-ostoksilla, että harkitsemasi laite on Antenna Ready HD -hyväksytty. Se takaa television toimivuuden myös DVB-T2 -maailmassa.

Lisätietoja: www.hdtvopas.fi

Antenna Ready SMART HD

Antenna Ready SMART HD on uusi sertifikaatti, josta tunnistat antennitelevisioverkon teräväpiirtolähetyksiä varten tarkoitetun, testatun päätelaitteen, jossa on Antenna Ready SMART HD (HbbTV) -ominaisuudet.

HbbTV tulee sanoista Hybrid Broadcast Broadband TV, ja se yhdistää tv-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-tv:n ominaisuudet helppokäyttöisesti katsojien saataville.

HbbTV-standardi mahdollistaa TV-ohjelmien rikastamisen erityyppisillä sisällöillä. Sisältöjä voivat olla aiemmin vain kanavien internet-sivuilla saatavilla olleet ohjelma- ja tapahtumatiedot, kuvat, trailerit sekä linkit muuhun aineistoon. Tekniikka mahdollistaa myös aiemmin lähetettyjen ohjelmien katsomisen.

TV-vastaanottimessa tulee olla nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus. Avainasia on kaukosäätimen punainen nappi. Se avaa ikkunan, jonka valikosta voit valita haluasi sovelluksen. Punainen painike näkyy vain niissä televisioissa, joissa on HbbTV-ominaisuus ja jotka on kytketty laajakaistaan.

HUOM! Digitan antenniverkon asiakkaat ovat voineet kokeilla Nelonen Median Ruutu.fi -palvelua tv-vastaanottimista 24.6.2015 alkaen. Televisiosisällön yhteydessä on toiminnallisuus, jossa parhaillaan tv:ssä katsottava ohjelma voidaan käynnistää alusta. Palvelu toimii Nelonen Median kanavilla Nelonen, Jim, Liv ja Hero.

Antennitelevision taajuusmuutokset

Digitan UHF-taajuusalueen antenni-tv-verkossa on tehty noin vuoden ajan lähetystaajuuksien muutostöitä. Taajuusmuutokset koskettavat valtaosaa suomalaisista antenni-tv-katsojista. Muutostyöt eivät koske kaapeli-, satelliitti- ja iptv-kotitalouksia.

Lisätietoja osoitteessa www.taajuusmuutos.fi

Apua ja vastauksia television katseluun liittyviin kysymyksiin

Kaikki televisiosta -sivustolta löytyy tieto siitä, mitä kanavia on saatavilla antenni-, kaapeli-, iptv- ja satelliittitelevisioverkoissa eri operaattoreilla, mistä kanavapaketista kanavat löytyvät ja mitä laitteita katseluun tarvitaan. Palvelu kertoo myös, onko kanava maksullinen vai vapaasti katsottavissa, millaisilla laitteilla kanava näkyy ja kenen operaattorin valikoimista se löytyy.

Muista ohjelmakortin ja päätelaitteen linkitys

Antenna Ready HD - sekä Cable Ready HD -kortinlukija ja digiboksi on linkitettävä ohjelmakortin kanssa. Linkityksellä varmistetaan sisällönomistajien edellyttämä vahva sisällönsuojaus.

Kortinlukija/digiboksi ja ohjelmakortti on aina linkitettävä keskenään, vaikka katsottaisiin vain SD-kanavia. Tee linkitys operaattorisi itsepalvelussa tai ilmoita kortinlukijasta löytyvä linkitysnumero operaattorisi asiakaspalveluun.

Linkitysohje_FiCom.pdf (PDF 365 kb)

Share |