Ajankohtaista

Oletko hankkimassa uutta televisiota?

Antennitelevisioverkossa siirrytään DVB-T2 -lähetystekniikkaan 1.4.2020. Maksutelevisiopalveluiden osalta siirtymä tapahtui jo 17.5.2017.

Uusi tekniikka mahdollistaa mm. teräväpiirto-ohjelmistojen tarjonnan.

Tarkista TV-ostoksilla, että harkitsemasi laite on Antenna Ready HD -hyväksytty. Se takaa television toimivuuden myös DVB-T2 -maailmassa.

Lisätietoja: www.hdtvopas.fi

Antenna Ready SMART HD

Antenna Ready SMART HD on uusi sertifikaatti, josta tunnistat testatun päätelaitteen, jossa on älykkäät HbbTV- eli hybridiominaisuudet.

HbbTV tulee sanoista Hybrid Broadcast Broadband TV, ja se yhdistää tv-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-tv:n ominaisuudet helppokäyttöisesti katsojien saataville.

HbbTV-standardi mahdollistaa TV-ohjelmien rikastamisen erityyppisillä sisällöillä. Sisältöjä voivat olla aiemmin vain kanavien internet-sivuilla saatavilla olleet ohjelma- ja tapahtumatiedot, kuvat, trailerit sekä linkit muuhun aineistoon. Tekniikka mahdollistaa myös aiemmin lähetettyjen ohjelmien katsomisen.

TV-vastaanottimessa tulee olla nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus. Avainasia on kaukosäätimen punainen nappi. Se avaa ikkunan, jonka valikosta voit valita haluasi sovelluksen. Punainen painike näkyy vain niissä televisioissa, joissa on HbbTV-ominaisuus ja jotka on kytketty laajakaistaan.

HUOM! HbbTV- eli hybridipalveluiden saatavuus vaihtelee eri verkoissa. Tarkista palveluiden käyttömahdollisuus omalta operaattoriltasi.

Muista ohjelmakortin ja päätelaitteen linkitys

Antenna Ready HD - sekä Cable Ready HD -kortinlukija ja digiboksi on linkitettävä ohjelmakortin kanssa. Linkityksellä varmistetaan sisällönomistajien edellyttämä vahva sisällönsuojaus.

Kortinlukija/digiboksi ja ohjelmakortti on aina linkitettävä keskenään, vaikka katsottaisiin vain SD-kanavia. Tee linkitys operaattorisi itsepalvelussa tai ilmoita kortinlukijasta löytyvä linkitysnumero operaattorisi asiakaspalveluun.

Linkitysohje_FiCom.pdf (PDF 365 kb)

Share |